Kako izmeriti i poboljšati efikasnost voznog parka u vašoj kompaniji?

Kada vaš posao raste, vaša flota raste zajedno sa njim. Na kraju, postaje pravi izazov upravljati istim i osigurati visok nivo efikasnosti voznog parka. Što više vozila imate, teže je razumeti da li je dovoljno, previše ili premalo. Ovo je problem sa kojim se danas suočavaju mnoge privatne kompanije i državne organizacije, tako da smo mi, u Fleetmotive platformi, kreirali idealno rešenje za efikasnost voznog parka koje će vam pomoći da odlučite koje promene su potrebne vašoj floti da poboljšate njen ukupni učinak. Na kraju krajeva, da li biste želeli da sve to analizirate sami ili radije da verujete preciznom sistemu?

Kako funkcioniše?

Svaka flota se veoma razlikuje od druge, kao i obrasci korišćenja flote. Postoje vozila koja se koriste samo u određenim časovima u danu, ona koja se voze u toku vožnje i ona koja se koriste u stanju mirovanja. Da biste to ilustrovali, zamislite putničko vozilo koje se koristi za dolazak na posao i sa posla, kamion koji se vozi na velikim udaljenostima ili radnu mašinu. Sa Fleetmotive rešenjem za efikasnost flote, imaćete automatizovanu transparentnost performansi vašeg voznog parka, bez obzira na tip vozila koje imate. Da biste počeli da koristite rešenje, trebalo bi da odredite dane na koje će se odnositi na efikasnost voznog parka. Dodatno, možete podesiti dnevno radno vreme koje će se smatrati vrednošću koja predstavlja 100% efikasnost. Na primer, ako koristite samo službena vozila 9 sati dnevno od ponedeljka do subote, ovako treba da konfigurišete podešavanja da biste dobili precizne proračune efikasnosti:

Naš sistem prikuplja podatke sa svih vozila jednom dnevno i skladišti ih tako da promena radnih dana i/ili dnevnog radnog vremena ili deinstaliranje uređaja za praćenje iz vozila neće uticati na istorijske podatke. Dakle, ukratko,

Efikasnost voznog parka je snimak stanja flote kompanije na određeni datum.

Detaljan proračun efikasnosti

Efikasnost flote se meri od 0 do 100%, a opšti rezultat se prikazuje korišćenjem jednostavne šeme boja gde:

Sve vrednosti na kontrolnoj tabli biće prikazane na osnovu vašeg izabranog vremenskog perioda i grupisanih/negrupisanih vozila. Ipak, svaki korisnik će samo moći da vidi samo one grupe vozila i negrupisana vozila kojima ima pristup.

Glavne razlike između prikaza dana, nedelje i meseca su:

Način poboljšanja efikasnosti i nižih troškova

Sada postoji rešenje spremno za upotrebu koje će prikupljati podatke za sve flote na mnogo brži i praktičniji način, omogućavajući organizacijama da vide širu sliku i poboljšaju način na koji svoje poslovne operacije funkcionišu.

Mogućnost da pratite performanse vašeg voznog parka takođe vam može pomoći da optimizujete veličinu svoje flote i dugoročno uštedite vredne resurse – vreme i novac. Ipak, rešenje može pomoći da se utvrdi da li su vam zaista potrebna sva vaša službena vozila bez potrebe da ručno pripremate ogromne izveštaje – sistem će sve to uraditi umesto vas.

Kao što vidite, postoji mnogo opcija kako da procenite efikasnost vaše flote sa različitih aspekata koristeći Fleetmotive rešenje za efikasnost voznog parka. Naš tim će vam rado objasniti više o tome, tako da ne oklevajte da nas kontaktirate putem podrska@fleetmotive.rs  ili  +381 60 7300073

Shopping Basket