Politika kolačića

Fleetmotive veb-sajt koristi kolačiće. Ako pristanete, pored kolačića koji obezbeđuju funkcionisanje veb-sajta, na vaš računar ili drugi uređaj sa kojeg pristupate našem veb-sajtu mogu biti postavljeni i drugi kolačići, kao što su web beacons, ili slične tehnologije. Ova Politika kolačića opisuje koje vrste kolačića koristimo na veb-sajtu i u koje svrhe.

Fleetmotive veb-sajt koristi različite vrste kolačića:

  • Strogo neophodni kolačići,
  • Analitički kolačići,
  • Marketinški kolačići.

Možete podesiti svaku kategoriju kolačića (osim striktno neophodnih) klikom na dugme „podešavanja kolačića“ ispod:

Kolačići su male tekstualne datoteke koje kreira veb-sajt, koje se preuzimaju i čuvaju na bilo kom uređaju na kome je omogućen internet – kao što je vaš računar, pametni telefon ili tablet – kada posetite našu početnu stranicu. Pretraživač koji koristite koristi kolačiće za prosleđivanje informacija nazad na veb-sajt pri svakoj sledećoj poseti, kako bi veb-sajt prepoznao korisnika i zapamtio njegove izbore (na primer, informacije za prijavu, podešavanja jezika i druga podešavanja). Ovo može učiniti vašu sledeću posetu lakšom, a veb-sajt korisnijim za vas.

Koristimo različite vrste kolačića za pokretanje veb-sajta. Dole navedeni kolačići mogu biti sačuvani u vašem pretraživaču.

Strogo neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni da bi veb-sajt funkcionisao i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na vaše radnje koje predstavljaju zahtev za usluge, kao što je podešavanje vaših preferencija privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca. Možete da podesite pretraživač da blokira ili vas upozorava na ove kolačiće, ali neki delovi sajta tada neće raditi. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične informacije.

 

Analitički kolačići

Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore saobraćaja kako bismo mogli da merimo i poboljšamo performanse našeg sajta. Oni nam pomažu da znamo koje su stranice najpopularnije, a koje najmanje popularne i da vidimo kako se posetioci kreću po sajtu. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su objedinjene i stoga anonimne. Ako ne dozvolite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posetili naš sajt i nećemo moći da pratimo njegov učinak. U analitičke svrhe, možemo koristiti kolačiće trećih strana. Ovi kolačići se trajno čuvaju na uređaju korisnika.

 

Marketinški kolačići

Ovi kolačići mogu biti postavljeni na naš sajt od strane naših partnera za oglašavanje. Te kompanije mogu da ih koriste za pravljenje profila vaših interesovanja i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim sajtovima. Oni ne skladište direktno lične podatke, već se zasnivaju na jedinstvenoj identifikaciji vašeg pretraživača i internet uređaja. Ako ne dozvolite ove kolačiće, imaćete manje ciljano oglašavanje. Ovi kolačići se trajno čuvaju na uređaju korisnika.

Naš veb-sajt koristi usluge trećih strana, na primer, za analitičke usluge kako bismo znali šta je popularno na našoj veb stranici a šta nije, što čini veb-sajt upotrebljivijim. Možete saznati više o ovim kolačićima i njihovoj politici privatnosti tako što ćete posetiti veb-sajt odgovarajuće treće strane. Sve informacije koje se obrađuju iz kolačića trećih strana obrađuje odgovarajući provajder usluga. U bilo kom trenutku imate pravo da odustanete od obrade podataka pomoću kolačića trećih strana. Za više informacija pogledajte sledeći odeljak ove Politike kolačića.

Možemo da koristimo kolačiće Google analitike za analizu načina na koji korisnici stupaju u interakciju sa sadržajem naše veb stranice. Ovi kolačići prikupljaju informacije o interakciji korisnika sa veb-sajtom, kao što su jedinstvene posete, ponovne posete, dužina sesije, radnje koje se vrše na veb stranici i drugo.

Takođe možemo da koristimo Facebook piksele za obradu informacija o radnjama korisnika na našoj veb stranici, kao što su posete veb stranice, Facebook ID korisnika, podaci pretraživača i drugo. Informacije obrađene iz Facebook piksela se koriste za prikazivanje oglasa zasnovanih na interesovanjima kada koristite Facebook, kao i za merenje konverzija na više uređaja i saznavanje o interakcijama korisnika sa našom veb stranicom i drugima.

Kada posetite našu veb stranicu, dobijate informativnu izjavu da veb-sajt koristi kolačiće i daje vam mogućnost da prilagodite upotrebu kolačića klikom na Podešavanje kolačića. Takođe možete da izbrišete sve kolačiće sačuvane u vašem pretraživaču i da podesite pretraživač da blokira čuvanje kolačića. Klikom na dugme „pomoć“ u vašem pretraživaču, možete pronaći uputstva o tome kako da sprečite pretraživač da čuva kolačiće, kao i koji kolačići su već uskladišteni i da ih izbrišete ako želite. Morate da promenite podešavanja za svaki pretraživač koji koristite.

Međutim, imajte na umu da bez čuvanja određenih kolačića, moguće je da nećete moći u potpunosti da koristite sve funkcije i usluge.

Možete zasebno da onemogućite da aktivnosti na veb-sajtu budu dostupne Google analitici tako što ćete instalirati dodatak za pregledač za onemogućavanje Google analitike, koji sprečava deljenje informacija o poseti veb-sajtu sa Google analitikom.

Veza do dodatka i više informacija: https://support.google.com/analitics/ansver/181881 .

Štaviše, ako želite da odustanete od oglašavanja zasnovanog na interesovanjima i ponašanju, možete to učiniti korišćenjem nekog od alata. Imajte na umu da je ovo alat treće strane koja će sačuvati sopstvene kolačiće na vašim uređajima i Smart Automotive Solutions nije odgovoran za njihovu politiku privatnosti.

Za više informacija i opcije za odustajanje, posetite:

SAD – Alijansa za digitalno oglašavanje

Kanada – Alijansa za digitalno oglašavanje

EU – Evropska alijansa za interaktivno digitalno oglašavanje

Zadržavamo pravo da unesemo izmene u ovu Politiku kolačića. Izmene i/ili dopune ove Politike kolačića će stupiti na snagu kada budu objavljene na ovoj veb stranici.

Nastavkom korišćenja naše veb stranice i/ili naših usluga nakon unošenja izmena u ovu Politiku kolačića, pokazujete da ste saglasni sa novom formulacijom u Politici kolačića. Vaša je odgovornost da redovno proveravate sadržaj ove politike kako biste se informisali o svim promenama.

Ako imate bilo kakvih pitanja o vašim ličnim podacima ili ovoj Politici kolačića, ili ako želite da uložite žalbu na način na koji obrađujemo vaše lične podatke, kontaktirajte nas koristeći kontakt podatke u nastavku:

podrska@fleetmotive.rs

office@smartautomotives.rs

Smart Automotive Solutions

Vojvode Stepe 16, Inđija 22320

+381 60 73 000 73

Ova Politika kolačića je na snazi od 01. januara 2022.